Kuinka tulla paremmaksi lahjanantajaksi?

20 Hel

Tämän artikkelin tuotti ElämysLahjat.fi — meiltä löydät parhaat lahjat!

Kysymys lahjan ostamisesta on ikuinen ongelma :) Keräsimme netistä vinkkejä lahjanostoon, tässä kymmenen kärki…

1. Älä odota viime hetkeen aloittaaksesi lahjan oston!

…ystäväsi syntymäpäivä on huomenna, etkä ole miettinyt lahjan ostoa vielä. Stressitasosi kasvaa ja päädyt ostamaan jotakin persoonatonta ja ylihinnoiteltua. Olemme kaikki kokeneet tuon, mutta voimme myös välttää sen jatkossa! Kirjoita kalenteriin muistiin kaikki tärkeät merkkipäivät, jotta muistaisit valmistautua niihin ajoissa.

2. Haluat antaa lahjan, jonka olet hankkinut ajatuksella

(Tai ainakin haluat, että se näyttää siltä :) Ainoa, mitä sinun tarvitsee tehdä, on kiinnittää huomiota ystäväsi tai perheenjäsenesi kiinnostuksen kohteisiin. Onko hän usein golffaamassa? Nauttiiko hän usein hyvää ruokaa ja viiniä? Onko hän perillä muodin viimeisistä trendeistä? Suunnitteleeko hän muun aikataulunsa urheiluaktiviteettiensa lomaan? Miettiessäsi henkilön kiinnostuksen kohteita, lahjan etsiminen helpottuu ratkaisevasti!

3. Älä ylitä budjettiasi

Mieti ensin budjetti, kun olet ostamassa mitä tahansa lahjaa. Muista, että parhaat lahjat eivät aina ole kalleimpia.

Annie_small

Nämä tyypit tietävät jotain lahjoista :)

4. Pidä listaa ihmisistä, joille ostat lahjoja

Kun olet ostamassa itsellesi jotakin, huomaat varmasti usein löytäväsi jotakin, josta vaikka äitisi tai siskosi pitäisi. Kirjoita nämä ylös, jotta muistaisit hyvät ideasi merkkipäivän lähestyessä!

5. Älä toista samoja lahjoja vuosittain

Joku lahja voi toimia yhtenä vuonna, mutta todennäköisesti ei enää seuraavana. Kun lahjat ovat ennalta arvattavia, ne ovat tylsiä. Sen sijaan, esimerkiksi joka vuosi uuden elämyksen hankkiminen toimii.

6. Lisää lahjaan jotakin kekseliästä ja persoonallista

Lisää ostamaasi kirjaan esimerkiksi nimikirjaimet tai jokin mietelause. Jos haluat uniikin lahjan, anna lahjaksi elämys. Se yllättää saajan ja luo pitkäkestoisia muistoja!

7. Älä osta lahjaksi sellaista mitä itse haluaisit

Vaikka tekisit mitä, vastusta tätä kiusausta kiusausta! Jos ostat liput lempibändisi keikalle, lahjan saaja näkee kyllä lävitsesi! Tai jos haluat lukea tietyn kirjan – osta se mieluummin itsellesi. Lahjan saaja kyllä ymmärtää tällaisen lahjan tarkoituksen. Poikkeus on kun haluat esimerkiksi viedä ystäväsi sellaisen bändin keikalle, josta molemmat pidätte.

8. Pidä kotonasi muutama lahja hätätapauksia varten

Jos kalenterisi on täynnä merkintöjä, jotkut juhlat saattavat unohtua. Tällöin on hyvä pitää kotona valmiina pieniä lahjoja, viiniä tai suklaarasioita.

9. Paketoi lahjasi huolella

Ensivaikutelma on tärkein, panosta paketointiin! Kauniisti paketoitu lahja voi pelastaa lahjan sisällön! Panosta myös kortin tekstiin, niin lahjan saajalle jää hyvä mieli.

10. Tee lahjojen ostamisesta helpompaa myös tuttavillesi

Voit tehdä valmiiksi toivelistan, jossa on erihintaisia lahjoja. Kun jaat toivelistan perheellesi, vaadi heiltä myös omansa. Tällöin kaikkien lahjojen ostaminen helpottuu huomattavasti! Myös ElämysLahjojen sivuilla voit tallentaa lahjoja omalle toivelistallesi.

Onnea lahjan etsintään!


Matti Kivi,
ElämysLahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s