Miten ostaa lahja, joka varmasti miellyttää?

14 Huh

On hieno tunne antaa lahja, joka tuo iloa lahjansaajalle. Jokainen on kohdannut elämässään lahjanostoon liittyviä haasteita: mitä ostaa lahjaksi perheelle, ystäville, työkavereille tai kenelle tahansa joka lahjansa on ansainnut. Ennen kuin on aika katsella tarjontaa, on aika miettiä mihin kaikkiin tapahtumiin lahjoja pitäisi ostaa. Isänpäivät, äitienpäivät, syntymäpäivät, vuosipäivät, häät.. Näitä riittää! Lista juhlapäivistä saattaa olla pitkä, pelottava – ja kallis.

Joka tapauksessa aina on mahdollisuus, että sinun mielestäsi lahja on loistava, mutta lahjansaaja ei pidäkään siitä…

Miksi ihmiset saavat lahjoja, joita he eivät halua?
Ihmiset sanovat positiivisia asioita saadessaan lahjoja, mutta tosiasiassa jokainen ei kerro sitä mitä oikeasti ajattelee. Suurin virhe on ostaa lahja tai lahjakortti kaupasta, jota lahjansaaja vihaa. Lahjoja ja lahjakortteja on tarjolla huikea määrä, mutta voit silti osua täysin vääränlaiseen lahjaan. Ongelmana on, että ihmiset saavat usein lahjoja, joita eivät ikinä itselleen valitsisi. Ikävä totuus on, että harva muistaa mistä lahjansaaja pitää tai ei pidä. Aluksi on siis selvitettävä lahjansaajan maku!

Vinkkejä oikeanlaisen lahjan löytämiseen
Tärkein syy lahjan antamiseen on näyttää, että välität ihmisestä. Muista aina, että lahja on hänelle – ei sinulle. Tässä muutamia vinkkejä, miten ostaa ja antaa oikeanlainen lahja.
Kun kiertelette yhdessä kaupungilla, seuraa mistä tuotteista hän on kiinnostunut. Tarkkaile myös millaisia mainoksia hän katselee ja kuuntele mistä hän haaveilee. Jos kaikesta huolimatta lahja on edelleen mysteeri, kysy hänen ystäviltään tai perheeltään vinkkejä. Jos mistään ei ole apua, kysy häneltä suoraan mitä hän haluaa. Vastaus on luultavasti ”en mitään” tai ”mikä tahansa sinun valitsemasi on ok”. Yhdeksässä kymmenestä tapauksesta tämä tarkoittaa, että sinun täytyy jatkaa etsintää.

 

Matti Kivi,
ElämysLahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s