Aiheuttaako Pomon lahjan keksiminen vaikeuksia?

30 Lok

Pomon muistaminen

Väitetään, että pomoa on vaikea miellyttää, mutta kyllä pienikin työntekijältä saatu huomio lämmittää mieltä, kunhan se aidosti välittää sanomansa. Vastavuoroinen positiivinen palaute vaikuttaa myönteisesti yhteishenkeen ja työpaikan ilmapiiriin, vaikka muistaminen keskittyisikin vain eläkkeelle siirtymiseen tai juhlasesonkeihin. Yleensä pomolle annetaan kukkia ja jokin ajankohtaan tai työpaikkaan liittyvä muistoesine, mutta harvoin lahja jää elämään saajansa muistoihin. Siksi kynttilälyhdyn tai viinipullon tilalle kannattaa miettiä jotain mieleenpainuvampaa, kuten hiukan ylellisempi saunailta tai persoonallisempi päivällinen.

Ruokailuelämyksiä

ravintola lahjaVaikka Suomen maine kulinaristien keskuudessa ei päätä huimaa, tämä veripalttuun, mämmin ja maksamakkaran maa on pullollaan hauskoja ravintolaelämyksiä. Erityisesti Helsingissä on kirjava joukko erilaisia teemaravintoloita, mutta vaihtelua kaipaavat voivat hakeutua myös Tallinnaan syömään ja nauttimaan pizzeriakäyntiä värikkäämmästä ravintolaelämyksestä. Aluksi pomon mieltä ja maksaa voi lämmittää vaikkapa Olutkoulutuksella, jonka jälkeen illanvietto jatkuu rennosti ravintolassa. Jos on kyseessä isompi merkkitapahtuma, kuten eläkkeelle siirtyminen, eikä kotimaasta sopivaa juhlapaikkaa löydy, voi kiidättää pomon Tallinnaan juhlimaan venäläiseen tyyliin krouvi Troikassa, jossa pöytään kannetaan viinakarahvi ja zakuskalautanen, ja juhlat etenevät musiikin säestyksellä makunystyröitä hivelevien venäläisherkkujen ääressä.

Toiminnantäyteinen lahja

Rauhallisen ja tervehenkisen pomon ilahduttamisen ei senkään tarvitse olla tylsää. Keilaaminen on hyvä lahja tervejalkaiselle pomolle tai vähän isommallekin työporukalle. Ympäri Suomea voi vuokrata keilaratoja useammalle henkilölle. Yleisesti keilahallit ovat avoinna viikon jokaisena päivänä ja varusteet saa paikan päältä, joten muita etukäteisvalmisteluja ei tarvitse tehdä kuin radan varaaminen porukan käyttöön.

Lahjaksi voi myös antaa elämyksen, joka liittyy juhlakalun omiin intohimoihin tai kannustaa häntä yllättämään itsensä, ehkä voittamaan pelot ja astumaan rohkeasti uuteen elämänvaiheeseen – tai ihan yksinkertaisesti pitämään hauskaa. Kiipeilykausi ajoittuu vuodesta ja sääoloista riippuen toukokuun ja lokakuun välille, joten jos suunnittelee lahjaa tuolle ajanjaksolle, kiipeilyelämys sopii annettavaksi joko yksinomaan pomolle tai siihen voi osallistua koko työporukka. Kouvolassa toimintaansa pyörittävä Seikkailuviikari järjestää kiipeilyelämyksiä jopa 12 hengen ryhmille.

matti kivi

Matti Kivi,
Elämyslahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s