Erilainen joululahja lapselle

7 Mar

Etenkin lapseton joululahjan ostaja on auttamatta ongelmissa, kun eteen tulee lahjan ostaminen lapselle, oli lapsi minkä ikäinen tahansa. Alle kouluikäisen miellyttäminen käy helpommin, koska vilkas mielikuvitus korvaa sen missä lahjan antajan harkinta on pettänyt, mutta mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, sitä vaikeammaksi lahjan valinta tulee. Jossain vaiheessa jopa vanhemmat itse putoavat kelkasta ja osoittavat avuttomuutensa sullomalla kirjekuoreen rahaa tai lahjakortin vaateliikkeeseen. Muodissa olevien lelujen ostaminen on hyvä jättää äidin ja isän päänvaivaksi, mikäli niistä ei itse mitään tiedä, koska vähemmän riskialttiita vaihtoehtoja on olemassa.

Joululahja lapselle

Terve lapsi nauttii liikkumisesta, kokemisesta, ja näkemisestä. Turvallisin lahjavalinta on siis jotain aivan muuta kuin lelu tai kirja, mutta myös elämyslahjan valinnassa on otettava huomioon päivänsankarin ikä. Seitsemänvuotiaalle ei kannata ojentaa lahjakorttia tandem-hyppyyn, mutta kiipeilyseikkailuun ikä jo riittää. Esimerkiksi Seikkailuviikari Kouvolassa rakentaa kiipeilyradan vaikka synttärisankarin kotipihaan. Iän ja taitojen mukaan suunniteltu seikkailu on täydellinen lahja vilkkaalle, liikkumisesta nauttivalle lapselle!

Päivä vesipuistossa on joka lapsen unelma. Suomessa on lukuisia isompia ja pienempiä lapsille ja aikuisille sopivia kylpylöitä ja vesipuistoja, esimerkiksi Vesipuisto Serena Espoossa ja Vaasan Tropiclandia, mutta Tallinnastakin löytyy edullisia vaihtoehtoja, kuten Kalev Spa vesipuisto, jossa perhepaketilla juhlii kaksi aikuista ja kolme alle 15-vuotiasta lasta vain 45 eurolla.

Jos eläinpuistot, huvipuistot ja muut aktiviteetit on jo nähty, voi joululahjan valita lapsen harrastusten mukaan. Autoista innostuneelle oikeaan ralliautoon pääseminen on upea kokemus. Jyväskylässä Tommi Mäkinen events – ralliautokyyditys takaa kunnon adrenaliiniryöpyn oikean ralliauton kyydissä. Hintaan kuuluu myös tutustuminen Tommi Mäkinen Racing -ralliautotehtaaseen. Moottoriurheiluun liittyvää kokemusta lapselle suunniteltaessa on tärkeää varmistaa tapahtuman ikäraja ennen lahjan ostamista.

Lapsen harrastusten ja innostuksen kohteiden tietäminen auttaa joululahjan valinnassa. Hevosurheilusta innostuneen voi viedä ratsastamaan tai musiikista kiinnostuneen voi ilmoittaa bändikouluun. Lapselle joululahjan ostaminen onkin helpointa silloin, kun ei edes yritä tietää, mistä kaikki lapset pitävät. Pitää vain tietää, mistä juuri se lapsi pitää, jolle lahjaa on hankkimassa.

matti kivi

Matti Kivi,
Elämyslahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s