Elämyksiä kotiovelle toimitettuna

5 Jou

Jokainen meistä kaipaa elämyksiä arkisten askareittensa vastapainoksi ja mielellään antaisimme elämyksiä lahjaksi myös muille. Toisinaan elämysten kaipuu vie meidät satojen metrien korkeuteen laskuvarjo selässä – toisinaan löydämme itsemme maistelemasta uusia makuja, ja vieläpä mielellään mahdollisimman kaukaa kotoa. Elämyksiä tarvitaan arkisen vaelluksemme vastapainoksi. Oman tarinan kirjoittamisessa kun tarvitaan toisinaan myös värikynää.

Aina elämykset eivät kuitenkaan vaadi poistumista edes omasta kotoa, eikä niitä tarvitse etsiä merten syvyyksistä. Usein parhaimmat elämykset syntyvät aivan arkisen elämämme pysähdyspaikoissa. Itselleni yksi suurimmista ja aina yhtä pysähdyttävistä elämyksistä onkin joka keväinen luonnon puhkeaminen kukkaan. Mitäpä jos tuonkin luonnon ihmeen voisi kokea kerta toisensa jälkeen uudelleen – läpi vuoden?

Turkulainen startup-yritys Plantui lupaa tuoda kasvun ihmeen koteihimme helposti ja älykkäästi. Plantuin kehittämä Smart Garden on vesiviljelyyn perustuva älypuutarha, jolla pystyy kasvattamaan yrttejä, salaatteja ja syötäviä kukkia Plantuin omista kasvikapseleista täysikasvuisiksi kasveiksi vain 6-8 viikossa. Kaiken lisäksi tämä tapahtuu täysin ilman multaa, puutarhurin taitoja tai ylimääräistä valoa, jopa pimeimpänä vuodenaikana.

Joululahjaksi Plantui Smart GardenJoululahjaksi kasvikapseli Smart Gardeniin

Sain itse Smart Gardenin kokeiluun kiinnostuneena lähinnä siitä miten laite toimii ja miten kasvatus tapahtuu. Toiveeni oli kokea elämäni ensimmäinen marraskuinen sadonkorjuu. Elämysmatkani lähti kuitenkin liikkeelle huomattavasti aikaisemmin, sillä ensimmäiset elonmerkit kasveistani oli nähtävissä jo kolme päivää kylvön jälkeen. Lapset kävivät kurkkimassa valohatun alle tunnin välein, eikä itsekään malttanut olla ihmettelemättä joko seuraavakin kapseli olisi herännyt eloon – ja usein vieläpä olikin. Plantuin älypuutarhassa on yhtä tehokkaat ja kasveille optimaaliset kasvatusolosuhteen kuin keskikesän auringossa. Kasveille optimoitujen ravinteiden ja valonspektrien ansiosta kasvit kirjaimellisesti kasvavat silmissä – jopa silloin, kun itsellä ei ole aikaa niiden hoitamiseen. Plantuin kanssa ei tarvitse pelätä kasvien tappamista, ei kärsiä nuukahtaneista kasveista, vaan saa vain nauttia kasvun ihmeestä. Kyseessä on kuitenkin elävä tuote. Melkein kuin uusi perheenjäsen, joka tuo seuraa ja iloa.

Plantui Smart Garden joululahjaksi koko perheelle

Plantuin elämyksellisyys yllätti meidät täysin. Sadonkorjuuta ja määränpäätä tärkeämmäksi asiaksi nousikin itse matka. Erityisen elämyksellistä matkasta teki sen, että kaikki perinteiset ryytimaan ylläpitoon liittyvät negatiiviset kokemukset oli Plantuin puolesta hoidettu pois: ei multaa, ei sotkua, ei unohdettuja kasteluita, ei kuolleita kasveja, eikä huonoa omaatuntoa. Plantui hoitaa itse itsensä, mutta on käytettävissä silloin kun itselle on sopiva hetki taas ihmetellä lisääntynyttä lehtivihreää. Kasvun ihmettä on vaikea kuvailla. Se pitää ehdottomasti kokea itse.

Joululahjaksi Smart Garden

Toisinaan elämä on niin kiireistä ja täyttä, ettei meillä ole mahdollisuutta mennä elämysten luokse. Silloin onkin onni, että elämykset voivat tulla myös meidän luoksemme – jopa kotiovelle toimitettuna.

 

Plantui
Plantuin tuotteet FinnishDesignShop

 

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s