Lahja elämäsi naiselle

16 Jou

joululahja naiselle

Kirjoitan tätä tekstiä sinulle, epätoivoinen poikaystävä tai aviomies, joka juuri nyt mietit päätäsi puhki, mitä antaisit joululahjaksi sydämesi valitulle.

Tärkein vinkki heti ensimmäisenä: osta joululahja tosiaan naisellesi, älä itsellesi! Vaikka tyttöystäväsi ehkä muuten onkin mielestäsi täydellinen, hän ei välttämättä innostu kovin paljon esimerkiksi Call of Duty -paidasta tai sarjalipusta jääkiekko-otteluihin. Tai jos innostuu, nämä mielenkiinnonkohteet ovat varmaan tulleet jo aiemmin  esille. Sinun ei siis tarvitse arpoa pitempään, vaan lahjaongelmasi on ratkaistu. Voit lopettaa lukemisen tähän.

Kaikkien kotien joulurauhaa ajatellen pyydän, ettet osta joululahjaksi kodinkoneita tai keittiötarvikkeita, ellei niitä on sinulta erikseen pyydetty. Pidän kovasti ruoanlaitosta ja olisin ikionnellinen esimerkiksi omasta tagine-padasta (mm. pohjoisafrikkalaisen ruoan laittamisessa käytettävä savipata), mutta en silti haluaisi jouluna onkia sitä mieheni antamasta lahjapaketista. Vaikka arki meillä kotona ei läheskään aina ole yhtä juhlaa, haluaisin kuitenkin ajatella, että olen mieheni silmissä pääasiassa jotain muuta kuin keittiön hengetär.

Niinpä niin, en väittänytkään, että lahjan löytäminen olisi helppoa. Älä osta sitä, älä osta  tätä. Koruja älä ainakaan osta, ellet satu olemaan ihmeolento, joka tuntee vaimonsa maun ja osaa vieläpä ostaa jotakin, mikä siihen sopii. Sama juttu vaatteiden kanssa. Ja alusvaatteiden. (Näyttäkää minulle nainen, joka voi valita sopivat rintaliivit pelkästään ulkonäön ja kokotietojen perusteella. Vannon, että hän joko valehtelee tai on mallinukke.) Lahjakortti voi toimia, kunhan lahjan saajan maku käy yksiin valitsemasi liikkeen tyylin kanssa.

Yhteisen tekemisen lahjoittaminen sitä vastoin on loistava idea, jos suhteenne tuntuu kaipaavan lisää yhteisiä kokemuksia. Toisaalta myös puolison antama oma aika voi olla korvaamatonta. ”Lähde sinä kuumakivihierontaan, minä siivoan sillä aikaa kotona jälkikasvun kanssa.” En ole varmaan ainoa joulukiireiden uuvuttama äiti, jonka polvet menisivät helliksi tuosta lausahduksesta.

Varmaa lahjavalintaa on tuskin olemassakaan. Kovin pahasti ei kuitenkaan voi mennä pieleen, kun muistaa perussäännön: Sopivasti romantiikkaa, paljon toisen tuntemista ja hätätilanteessa mahdollisuus vaihtaa lahja mieluisampaan. Rakkaudella ojennettuna, tietysti.

matti kivi

Matti Kivi,

ElämysLahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s