Isänpäivä 2015 – Isääkin saa hemmotella

16 Lok

isänpäivä

Vuosien varrella isä on saanut jos jonkinlaista isänpäivälahjaa. Pikkutytön makuun olevat kravatit ja värikynät ovat jääneet käyttämättä – nyt voin todeta, että ihan ymmärrettävästi. Syötävät lahjat ovat usein tehneet kauppansa ja kirjat tulleet luetuiksi, mutta vaihtelun vuoksi olen yrittänyt välillä keksiä jotakin uutta perinteiseen suklaa-kirja-linjaan. Tähän mennessä erikoisin isänpäivälahja on tainnut olla ala-asteen puutyötunnilla tehty hevosenmallinen muistilapputeline vanhassa viilipurkissa.

Täytyy tunnustaa, että isälle on haastavaa valita isänpäivälahjoja, koska isän harrastukset ovat itselleni lähes hepreaa. Minulla ei ole mitään käryä siitä, millaisia valokuvausharrastukseen liittyviä välineitä tai ohjelmia kannattaisi, tai edes voisi, isälle hankkia. Sama pätee bassonsoittoon. Kesällä onnistuimme kuitenkin antamaan isän harrastukseen liittyvän ja osuvan lahjan. Isä nimittäin täytti 60 vuotta ja sai lahjaksi lennon lentosimulaattorilla. Isä on ollut pitkään kiinnostunut lentämisestä ja lentokoneista, ja oli selvästi innoissaan mahdollisuudesta päästä kokeilemaan, miltä lentokoneen ohjaus todella tuntuu.

Helposti isälle – ja miehille yleensäkin – tulee ensimmäisenä ajateltua jotakin vauhdikasta tekemistä. Tietysti moni pitääkin seikkailullisista tai urheiluelämyksistä, mutta välillä isälle voisi tehdä hyvää saada rauhoittua ja rentoutua. Monesti isät tekevät paljon töitä, huolehtivat perheestään ja harrastavat aktiivisesti. Näin on omankin isäni kohdalla. Usein isä onkin töiden vuoksi kiireinen ja uupunut. Isä tuskin itse ostaisi rentouttavaa hoitoa, mutta saattaisi kuitenkin siitä ilahtua.

Hemmottelulahjakortteja pidetään yleensä ennen kaikkea naisille suunnattuina, ja miehiä saattaa jopa nolottaa käyttää niitä. Ihan turhaan. Isänpäivälahja kannattaa valita puhtaasti saajan persoonan ja tarpeiden mukaan. Kun benjihypyt ja rallikokeilut ovat yhtä lailla naisten kuin miestenkin ulottuvilla, ei miesten kannata kiusata itseään kieltäytymällä nautinnollisista hemmottelukokemuksista. Toki ainakin vanhempaa sukupolvea edustaville isille kasvohoito tai stailauspaketti saattaa olla yhä liian radikaali valinta, mutta onhan tarjolla myös klassista hierontaa tai turvehoitoja. Kiireisenkin isän luulisi löytävän sopivan ajankohdan isänpäivälahjan käyttämiselle.

Saattaa siis olla, että tänä vuonna hieman haastan isää. Leppoisaa isänpäivää 2015!

Tuuli

Tuuli, elämyskirjoittaja

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s