Rahalahja ei sykähdytä

13 Mar

rahalahja

Tilanne on jokaiselle tuttu: merkkipäivä tulossa ja lahjaideoita nolla. Päivänsankarin lahjatoiveistakaan ei ole tietoa, eikä niiden miettimiseen ehtisi käyttää kovin paljon aikaa. Rahalahja on monen epätietoisen tai viime hetkellä liikkeellä olevan valinta – ainahan rahalle on käyttöä.

Raha onkin siitä kätevä lahja, että saaja voi tehdä käteisellä mitä haluaa. Ja käyttökohteita kyllä löytyy: laskuja pitää maksaa, ruokaostoksia tehdä viikoittain ja bussikorttikin uusia. Vaikka lahjan antaja tarkoittaisi ylimääräisen tuohen käytettäväksi jonkin erityisen tavaran hankkimiseen tai haaveen toteuttamiseen, usein se kuluukin ihan huomaamatta arkisiin menoihin. Siksi raha ei ole erityisen mieleenpainuva lahja. Helpotuksen kauppalaskussa tietysti huomaa kassalla, mutta vuoden päästä tuskin kukaan muistaa, että syntymäpäivälahjalla hankittiin kahvia ja maksamakkaraa.

Rahalahjaa voi perustella käytännöllisyydellä, sillä ainakaan lahjan antajan ei tule ostettua mitään turhaa. Käteisen antaminen on myös helppoa, kun ei tarvitse kierrellä kaupoissa. Rahalahja voikin joskus olla paikallaan. Jos niitä kuitenkin antaa säännönmukaisesti, katoaa lahjoista se tietty yllätyksen ja ilahduttamisen tuoma hohto. Myös lahjan antajasta saattaa tuntua laiskalta ojentaa joka juhlassa saman sisältöinen lahjakuori.

Jopa helpompaa ja nopeampaa kuin pankkiautomaatilla käynti on hankkia lahjakortti netistä. Ostoksen voi tehdä kotona, ja halutessa lähettää lahjan saman tien saajalle. Päivänsankarilla on varmasti jokin innostuksen kohde tai pitkäaikainen unelma, jonka lahjakortilla voisi toteuttaa. Rahan tavoin elämyslahjakaan ei kerrytä tavaraa nurkkiin, ja tarvittaessa valitun aktiviteetin saa vaihtaa sopivampaan.

Jos ei saajan elämysmausta ole tietoa, aina voi valita avoimen lahjakortin, tai vaikka 25 elämyksen paketin. Se on kuin rahan antamista, mutta raha on korvamerkitty uusille kokemuksille. Jokainen voi valita itse unelmansa elämysten joukosta. Ja unelman toteutumisen kyllä huomaa ja muistaa.

Tuuli

Tuuli, elämyskirjoittaja

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s