Unohda lahjakellot, anna isänpäivälahjaksi adrenaliinia

26 Lok

isänpäivä

 

Kun kysyn mieheltä, mitä hän haluaa lahjaksi, on vastauksena usein yksi ja sama en tarvitse mitään, ihan mitä vaan tai ei tule mieleen mitään erityistä. Voiko tilanne enää siitä vaikeutua?

Kun miehellä on jo kaikki: kello ranteessa, sukkia ja alusvaatteita kaapin kätköissä, suosikkishampoota suihkun hyllyllä, kaulaketju kaulassa ja nyrkkeilyhanskat tai muut kuntoiluvälineet eteisessä, niin mitä ihmettä hänelle keksisi vielä antaa?

Aineellista isänpäivälahjaa ostaessa alkaa tuntua painetta oikeanlaisen tavaran hankkimisesta. Mitä jos juhlan sankari ei aidosti ilahdu antamastani tai entä jos isänpäivälahjani ei olekaan saajalle tarpeen ja olen ostanut sen ihan turhaan?

Vaikka tavara olisikin joskus miehelle tarpeellistakin, voin jatkaa häntä miellyttävien esineiden ostamista ja antamista niin kauan kuin kauppoja ja tavaraa on olemassa. Olisinko fiksumpi jos panostaisin välillä materian sijasta kokemukseen?

Miehethän tuntuvat rakastavan adrenaliinia.

Maailmassa, jossa aineelliset asiat ovat määrällisesti jatkuvassa kasvussa, on myös aineettomien asioiden arvo nousussa. Tänä päivänä kokemukset antavat enemmän kuin tavarat. Ne luovat muistoja, aktivoivat hermostoamme, tekevät meistä onnellisempia ja tyydyttävät seikkailuntarvettamme.

Elämme itseämme varten ja monesti haluamamme esineelliset asiat ostamme itse itsellemme. Siten saamme varmasti juuri haluamamme. Isänpäivälahjaksi onkin erityistä saada sellaisia kokemuksia, joita ei välttämättä itse tulisi ostettua.

Lahjan saaminen on yllätyksellinen hetki. Yllätyksellisyys syntyy odottamattomasta, mutta odotuksia ei kannata asettaa liian korkealle, jottei tarvitse pettyä. Lahjojen saaminen on myös ihanaa, mutta epämieluisen tavaran saaminen tuntuu kuitenkin yhtä paljon kuin miellyttävän tavaran saaminen omassa merkityksessään. Jotta isänpäivälahjasta saisi satavarmasti onnistuneen, tulisi sen saajan olla mukana lahjan valitsemisprosessissa. Tässä vaiheessa sanomme kuitenkin hyvästit yllätyksellisyydelle.

Elämykset, kokemukset ja uudet muistot sen sijaan antavat saajalle moninkertaisesti enemmän kuin pelkkä materialistinen lahja. Yhdessä tehtävä eläymys, kuten melontaretki Kuusamossa, käsiammuntatuokio Helsingissä tai Tosielämän huonepakopeli luo myös yhteistä suhdetta lahjan antajan ja sen saajan välille.

Miehelle isänpäivälahjaa miettiessä on hyvä pitää mielessä, millaiset asiat tuovat ilon lahjan saajan silmiin. Kokemus elossa olemisesta, uuden kokemisesta ja vahvuuden tunteesta esimerkiksi aaltoilevan laakean järven yllä meloessa tai käsissä tärähtävän aseen lauetessa on ikimuistoista miehelle, jolle päätät antaa lahjaksi palan jännitystä ja uutta kokemusta.

Näiden tunteiden tunteminen on ihmisluonnolle ominaista, eikä niitä stimuloiva lahja voi mennä pieleen. Elämyslahja ei jää nököttämään käyttämättömänä miehen kaappiin, vaan pääsee suoraan hänen muistoihinsa koetuista adrenaliiniryöpyistä ja unohtumattomista hetkistä.

– Kerttuli, elämyskirjoittaja

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s