Mitä ystävänpäivälahjaksi miehelle?

14 Hel

Artikkelin tuotti ElämysLahjat.fi — parhaat ystävänpäivälahjat meiltä!

Ystävänpäivälahjavinkkejä on helppo antaa – paljon vaikeampi on ostaa itse lahjoja! Teimme pienen tutkimuksen ystävänpäivälahjakeskusteluista mm. Suomi24:n ja Plazan keskustelufoorumeilla. Tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä ihmiset ovat ystävänpäivästä.

1. Ystävänpäivälahjat miehelle

Ensimmäinen huomio oli, että keskustelupalstoilla monet kyselevät vinkkejä mitä antaa lahjaksi miehelle. Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että ystävänpäivä on täysin turha päivä, eikä silloin tarvitse antaa lahjoja lainkaan. Keskusteluihin osallistuvat kirjoittavat muistavansa kumppaneitaan ympäri vuoden pienillä lahjoilla, joten erityistä ystävänpäivälahjaa ei koeta tarpeelliseksi.

2. Ystävänpäivä on nuorten juttu?

Monet kirjoittavat, että ystävänpäivälahjojen ostelu on lähinnä nuorten juttu. ”Ikää on yli 14v. eli eipä ostella mitään.” kirjoittaa eräs nainen Plazan ystävänpäiväkeskustelussa. Ihmiset kirjoittavat myös, että yleensä alkuhuuman jälkeen ei ole tarvetta enää ostaa ns. ystävänpäivälahjakrääsää. (Tällöin elämys voisi olla hyvä vaihtoehto ;)

Suurin osa keskusteluihin osallistuneista kuitenkin muistaa miestään jollakin pienellä lahjalla. Tällaisia lahjoja keskustelijoiden mielestä ovat esimerkiksi kravatti, bokserit, leivonnaiset tai kirja. ”Ostan minäkin jotain pientä…aamulla kun lähtee töihin odottaa keittiössä joku ihan pieni aamunpiristys, vaikka vaan joku mieleinen uusi kuppi…” kirjoittaa mamizuukkeli Kaksplussassa. Monet ovat sitä mieltä, että ystävänpäivälahjassa, kuten muissakin lahjoissa, tärkeintä on ajatus.

3. Ystävänpäivälahjan täytyy olla erityinen

Ne, jotka ystävänpäivälahjoja miehilleen ostavat, haluavat lahjojen olevan jollakin tavalla erityisiä. Useimmiten lahjan ollessa oman miehensä näköinen, lahja on jo onnistunut. Osa antaisi lahjaksi itse tehdyn lahjakortin, johon sisällyttäisi esimerkiksi hierontaa ja ruuanlaittoa. Joillekin riittää pienempi lahja, mutta jolla on suuri merkitys. ”Kyllä se on Iso hali ja Suukko” kirjoittaa palstalla nimimerkki harmaa.

Yhteinen aika on monessa parisuhteessa kortilla, joten yhteinen harrastus tai hetken poistuminen arjen keskeltä piristää. ”Olisikos mahdollista järjestää kahden keskistä aikaa?  Hyvää ruokaa tms..” kirjoittaa nimimerkki lämminsydän Kaksplussan keskustelussa.


Matti Kivi,
ElämysLahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s