Äläpä hätäile -joulu

12 Jou

Näillä vinkeillä joulusta rauhallisempi? :)

Ota rennosti – älä stressaa

Parhaiten valmistaudut jouluun, kun revit heti alkuun todo-listan. Joulu tulee joka ikinen vuosi, vaikket olisikaan ajanut itseäsi hermoromahduksenpartaalle kaikkine protokollan vaativine valmisteluineen. Joulu on paljon mukavampi ilman Valiumia.

Joulusiivous

Aina on hyvä siivota, mutta joulu tulee ilman kolmen viikon siivoustalkoitakin. Kynttilän valossa on se hyvä puoli – tunnelman lisäksi – että niiden lepattaessa joka ikinen pikkutahra ei näy.

Lapsityövoima

Mikäli sinulla on lapsia, tämän työvoiman käyttö on sallittua. Joulun alla ei tarvitse kuin viitata kurkisteleviin tonttuihin niin johan matit ja maijat tarttuvat kiltisti luudan varteen ja kapustaan.

En taritse mitään…

Tiedäthän, että tämä lause ei päde. Ikinä. Missään. Hanki puolisollesi lahja. Näin takaat sujuvan joulun, etkä joudu viettämään välipäiviä sohvalla. Kunnon lahja auttaa kummasti myös tulevana vuonna.

Hemmottele itseäsi

Kaiken hulinan ja hälinän keskellä on syytä muistaa hemmotella itseään. Palkitse itsesi aina sopivan hetken tullen – because you´re worth it. Ihan pienen pienikin tekosyy riittää.

Pikkujoulut

Joulua on hyvä harjoitella. Sitä varten on keksitty pikkujoulut, jotta itse suuri päivä sujuisi mallikkaasti. Mitä useammat pikkujoulut sitä varmemmin aatto on yhtä juhlaa. Älä tee katteettomia lupauksia: yksi glögi ja sitten tulen kotiin. Pikkujouluilla on tapana venähtää pikkutunneille. Miltei poikkeuksetta. Itsepetos ei toimi tässä kohtaa.

Osta vuohi

Kaiken kulutusjuhlan keskellä on hyvä paikkailla huonoa omatuntoa lahjoittamalla vaikkapa vuohi johonkin pikku kylään Afrikassa. Tähän pätee vanha totuus: kun raha kirstuun kilahtaa, sielu taivaaseen vilahtaa.

Osta valmista ja päivitä

Kaiken ei tarvitse olla niin kuin oli jo dinosaurusten aikaan. Jouluna ei ole pakko imellyttää perunalaatikkoa, sotkea punajuurten kanssa, pilkkiä kalapöydän antimia ja viettää kinkunvalvojaisia. Sinusta ei tule yhtään huonompi ihminen vaikka oikoisitkin jouluperinteitä ihan muina miehinä. Tai vaikka päivittäisit jouluherkut kokonaan uusiksi. Tärkeintä on nauttia.

Lahjo itseäsi

Koska olet sanonut, ettet tarvitse mitään, voi olla, että joudut kantamaan seuraukset tuosta varomattomasta lausahduksesta. Vaikka oletkin jättänyt kuvastoja ympäri asunto, nettisivut auki sen tietyn nettikaupan kohdalta ja vihjaillut loputtomiin, viestisi eivät välttämättä mene perille. Jotta et salaa itkisi pukin käytyä vessassa, osta itsellesi kunnon lahja. Olet taatusti sen ansainnut.

Vältä jouluostosruuhkia

Miksi mennä koneelta kauemmas, kun kotona on niin kivaa. Loistavat joululahjat saat esimerkiksi elamyslahjat.fi kautta. Ensinnäkin sinne on koottu valtavasti upeita vaihtoehtoja ja kaikki on napin painalluksen takana. Loistava tapa vähentää turhan krääsän määrää ja antaa lahja, joka muistetaan.

matti kivi

Matti Kivi,

ElämysLahjat.fi

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s