Haastattelussa pakohuoneiden konkarit Anna ja Juha

11 syys

Haastattelin pakohuoneiden konkareita Annaa ja Juhaa. Anna ja Juha ovat pelanneet parisenkymmentä peliä muutaman vuoden aikana. He ovat hurahtaneet huonepakopelien maailmaan täysin ja ovat harkinneet jopa perustavansa nettisivun, joka kokoaisi kaikki Suomen huonepakopelit yhdelle kartalle.

1. Miten saitte kipinän huonepakopeleistä?

”Kaverin ehdotuksesta kokeilimme ja jäimme kyllä heti koukkuun pakopelaamiseen.”

2. Montako huonepakopeliä olette pelanneet?

”Parikymmentä peliä: Oulussa, Torniossa, Kajaanissa, Helsingissä, Jyväskylässä ja Kuusamossa. Anna on pelannut myös Prahassa.”

3. Pelaatteko aina samalla porukalla? Onko teillä syntynyt jonkinlaisia ”rooleja”, kuka vastaa mistäkin huoneessa?

”Pari peliä on pelattu kavereiden kanssa, muuten aina kahdestaan. Anna vastaa kaikista kirjallisista pähkinöistä ja Juha matemaattisista. Yhdessä touhutaan puuhatehtävät eli toiminnalliset pulmat.”

4. Mikä huonepakopeleissä kiehtoo?

”Teemalla ei ole niin suurta merkitystä, pelaaminen on meille keino rentoutua ja viettää yhteistä laatuaikaa ilman puhelimia ja arjen huolia. Onnistumisen tunteeseen jää myös koukkuun ja jos joskus epäonnistuu, niin silti löytää toisen suorituksesta kehumisen aiheita. Kehittyminen on selvästi nähtävissä peli peliltä.”

5. Mikä peli on jäänyt mieleenne ja miksi?

”Kajaanissa Hotel 51. Huone oli todella monipuolinen ja kivasti toteutettu äänitehosteineen. Emme ole vielä pelanneet kovin dramaattisia pelejä, mutta tässä oli tunnelmaa. Myös Ansa (Oulussa) oli hyvin tunnelmallinen myrkkykaasuineen ja se oli ensimmäinen pelimme. Mysteerin pelit Jyväskylässä ovat ehkä kuitenkin kokonaisuuksiltaan olleet parhaimpia tähänastisista.”

6. Millainen on hyvä huonepakopeli?

”Kekseliäitä ratkaisuja pelkkien numero/avainlukkojen sijaan. Todella vähän on tullut samoja pulmia eteen, mikä on melkoinen ihme. Pakopeliyrittäjät ovat ihanan innovatiivista porukkaa ja on mukava nähdä aina jotain uutta. Liian helppo/lyhyt peli ei innosta.”

7. Millaisista teemoista ja tehtävistä pidätte?

”Oikeastaan kaikki muut teemat paitsi Harry Potter -tyyliset fantasiateemat. Puuhatehtävät ovat parhaita, laskutoimitukset innostavat vähiten.”

8. Oletteko huomanneet muutoksia huonepakopeleissä vuosien varrella?

”Olemme pelanneet myös lautapelejä ja pelisovellusta, mutta ne eivät vedä mitenkään vertoja livepeleille. Olemme pelanneet noin 2 vuotta, joten meillä ei ole vielä kokemusta pidemmältä ajalta.”

9. Haluaisitteko mainita vielä jotain muuta huonepakopeleistä?

”Suomesta puuttuu kaikki Suomen huoneet kartalle kokoava nettisivu/hakemisto, olemme jopa suunnitelleet sellaisen perustamista, jotta pelejä löytyisi helpommin.”

Suuri kiitos Annalle ja Juhalle haastatteluun osallistumisesta ja tsemppiä tuleviin huonepakopeleihin!

Haluaisitko sinäkin lähteä ratkomaan mysteereitä huonepakopeliin? Tutustu yli 100 huonepakopelielämykseen. >>>

Kirjoittaja: Essi

Jos kaipaat lisää lukemista, lue myös artikkeli Kuinka huonepakopeli luodaan? Ammattilainen vastaa.

Kommentoi!